Akademin för ekonomistyrning i staten

5. Forskningsområden
  6. Akademin för ekonomistyrning i staten
Akademin för ekonomistyrning i staten

AES är en mötesplats för forskning, studier och dialog om styrning i staten. AES består av representanter från olika myndigheter som tillsammans med forskare arbetar för att initiera, skapa och förmedla kunskap om styrning i staten.

Tema digitalisering på AES internat

”Härligt att få umgås med styrnings-nördar” är ett karakteristiskt utrop från en av de många deltagarna i 2017 års AES-internat på Näsby slott den 26–27 april.

AES Forskardag 2017

Akademin för ekonomistyrning i staten (AES) bjöd in till en öppen forskardag i Kräftriket torsdagen den 12 januari 2017. Cirka 120 personer deltog och samtalade om ekonomistyrningsfrågor och ny forskning.

Organisationsförändringar och samhället som styrbart objekt

Under AES senaste möte den 15 november diskuterades rapporten "Förändringsprocesser i stora organisationer" och forskningsprojektet ”Styrning i rollen som samhällsutvecklare”

Pågående forskning och intressanta resultat

AES möttes i Kräftriket den 28 september för att samtala om pågående forskning och dess resultat.

Eva Wittbom och Eva Mårtensson

Eva Wittbom