Press och nyheter

4. Om oss
  5. Press och nyheter

Presskontakt

Vi svarar gärna på frågor från media och kan hjälpa dig att hitta rätt kompetens inom institutionen.

Presskontakt

Linda Karlsson, Kommunikatör
Mobil: 072 147 46 30
E-post: linda.karlsson@su.se

Maria Frostling Henningsson, Prefekt
Mobil:
E-post: prefekt@sbs.su.se

Kontakta institutionen

Postadress: Företagsekonomiska institutionen, 106 91 Stockholm
Besöksadress: Roslagsvägen 101, Kräftriket 3, 7, 10, 15  & 24.

Pressmeddelanden

Här hittar du Stockholms universitets pressmeddelanden

Pressbilder

För pressbilder, kontakta info@sbs.su.se

Nyheter

• Alisa Minina disputerade inom marknadsföring 2017-03-23 Vi gratulerar Alisa Minina som har disputerat med sin avhandling ”Consumption of Financial Services in Global Mobility: A Cephalopodic Consumption Mode”. Nedan finner du en sammanfattning av avhandlingen (på engelska).
  • SBS-student utsedd till Årets framtida ledare 2017 2017-03-17 Johanna Öhlin, masterstudent vid Stockholm Business School, är årets vinnare av priset Årets framtida ledare.
  • Vill du jobba på Stockholm Business School? 2017-03-08 Just nu söker vi en koordinator och en studieadministratör.
  • Janet Vähämäki disputerade inom redovisning 2017-02-24 Vi gratulerar Janet Vähämäki som har disputerat inom redovisning med sin avhandling "Matrixing Aid. The rise and fall of 'results initiatives' in Swedish development aid".
  • Gruvan, makten och samhället 2017-03-10 Nu har forskningsprojektet Organizing Rocks släppt en tredje skiva som ett led i att kommunicera ut, och reflektera över, sina forskningsresultat.
  • Natallia Pashkevich disputerade inom Operations Management 2017-03-10 Ett stort grattis till Natallia Pashkevich som disputerade med sin avhandling "Information Worker Productivity Enabled by IT System Usage: A Complementary-Based Approach".
  • Företagsekonomiska institutionen rankad ”top business school” 2016-12-07 Rankningsinstitutet Eduniversal rankar årligen världens 1000 bästa business schools. Företagsekonomiska institutionen placerar sig på plats nummer två av nio på Sverigelistan.
  • Johan Graaf disputerade inom redovisning 2016-12-08 Vi gratulerar Johan Graaf som idag disputerade med sin avhandling ”The Pursuit of Relevance - Studies on the Relationships between Accounting and Users”.
  • Att prata ekonomi så folk förstår 2016-10-21 Hur får man vanliga människor att förstå den ekonomiska information som olika samhällsaktörer kommunicerar? En vanlig föreställning är att mer information kan ändra folks ekonomiska beteende. Charlotta Bay, filosofie doktor i företagsekonomi, har under flertalet år forskat om detta. En slutsats hon gör är ekonomisk information även måste beröra folk känslomässigt.
  • Grattis Fredrik Nordin, befordrad till professor i företagsekonomi 2016-10-21 Fredrik befordrades till professor i februari 2016. Fredriks forskning handlar om industriell marknadsföring, tjänstemarknadsföring och teknologimarknadsföring.
  • Stockholms universitet avinvesterar 2016-10-21 Stockholms universitet beslutade i februari 2016 att omgående upphöra med investeringar i fossila bränslen.
  • SBS-student finalist i ”Årets IT-tjej 2016” 2016-11-16 Priset ”Årets IT-tjej” delas ut varje år av Microsoft, till en kvinna som visat engagemang och entreprenörskap inom dator- och IT-branschen. SBS-studenten Carolin Solskär var finalist till årets pris, som delades ut den 16 mars. Carolin läser kandidatprogrammet ekonomi och IT vid SBS och Institutionen för data- och systemvetenskap (DSV).
  • Stockholms stad belönar ekonomuppsats 2016-11-16 Läs om vinnarna av Stockholms stad och IKE:s, Institutionen för kommunal ekonomi vid Stockholms universitet, årliga uppsatspris.
  • Tommy gör musik som en del av forskningen 2016-10-24 I sitt forskningsprojekt om gruvnäringen, Organizing rocks, använder Tommy Jensen och hans forskningskollega Johan Sandström stillbilder, skriver musik och producerar film.
  • Hur förändrar Eurovision svenskars bild av Stockholm och Sverige? 2016-10-21 Vad skrivs om Eurovision på svenska i sociala medier? Och hur förändrar Eurovision bilden av Sverige och Stockholm bland dess invånare? Det är två centrala frågor som en ny studie kommer att studera närmare i samband med Eurovision.
  • Ny forskning inom mergers and acquisitions 2016-10-24 Mohammad Irani har disputerat inom mergers and acquisitions, med avhandlingen "Essays on Mergers and Acquisitions and Event Studies".
  • Samtal om kundrelationer 2016-10-24 Kundrelationer i praktiken på Homecoming Day 2016: Fredrik Nordin, professor i marknadsföring i möte med Lisbeth Larsson, informations- och marknadschef på Grant Thornton.
  • Steffi Siegert disputerad inom sociala medier 2016-10-24 Gratulationer till Steffi Siegert som har disputerat med ”Enacting Boundaries through Social Technologies: The Dance between Work and Private Life”.
  • Knut Holt Best Paper Award till Christofer Laurell 2016-02-11 Christofer Laurell vid Stockholms Stockholm Business School har tillsammans med Christian Sandström vid Ratio vunnit Knut Holt Best Paper Award.
  • Danilo Brozovic disputerade inom Service Provider Flexibility 2016-02-02 Gratulationer till Danilo Brozovic som idag disputerade med avhandlingen ”Service Provider Flexibility: A Strategic Perspective”.

Postadress: Stockholms universitet,
SE-106 91 STOCKHOLM