Artiklar & Film

Josefine Forssell

Så får du chefen att hårdsatsa på dig

Att studera en Executive MBA är en kick för din karriär – och jackpott för din arbetsgivare. ”Jag har kunnat göra miljonbesparingar tack vare utbildningen”, säger Josefine Forssell på Tre.

Örjan Ohlsson

”Vd-jobb, studier och familj – så fixar vi det”

Hej då golfen. Välkommen tidiga arbetsmorgnar. Örjan Olsson är vd:n och trebarnspappan som också halvtidspluggar. Han får ihop livspusslet genom strikt planering – och genom att putta ut favorithobbyn från schemat.

EMBA Participants

Sveriges bästa chefsutbildning fem år i rad

Chefsutbildningen Executive MBA-Programmet vid Stockholm Business School, Stockholms Universitet, har de fem senaste åren rankats som det bästa programmet i Sverige och bland top-50 i Europa.

Caroline - Executive MBA participant

”Här får jag nya tankar och aha-upplevelser”

Konkret kunskap, vidgade perspektiv och många aha-upplevelser. Caroline Lundgren Brandberg ser Executive MBA-programmet som början på något nytt – och vill jobba där affärstänk möter hållbarhet.

Overview of Stockholm

3 tips för en organisation / framtid mot hållbarhet

Var startar vi? Hur får vi igång strategiarbete och genomförande för att främja hållbarhetsagendan? Här följer tre tips som alla kan göra för en organisation och framtid mot hållbarhet oavsett befattning eller bolag.

EMBA Participant - Alexander

”Jag kan se hur mitt ledarskap förändrats”

Efter säljsuccé på Expressen har Alexander Lydecker tagit över säljet på DN och DI. Nu läser han även en mastersutbildning för chefer. Kombinationen högt jobbtempo och skolbänk passar Bonniers guldgosse.

Picture of a five dollar bill

5 tips: Så får du chefen att investera i dig

Investeringar i de anställda är ofta en post som sjunker i tuffa tider – när det enligt all logik borde vara precis tvärtom. Här är fem argument för att få genomföra Executive MBA-programmet vid SBS på Stockholms universitet.

EMBA Participant - Ida Texell

”Jag älskar att stretcha mig själv intellektuellt”

Ida Texell, 35, valdes till Årets ledare inom offentlig sektor av Framtidsverket 2015. Läs om hur det är att vara chef i en mansdominerad bransch, om utbildningen och hennes inre drivkrafter.

EMBA Participant Mia

Ledarskapsutbildning mitt i karriären

Förbättrad självkännedom, helhetssyn och etisk kompass. Vi reder ut vad bokstavskombinationen EMBA innebär, vad den kostar och varför man ska återgå till skolbänken mitt i karriären.

EMBA Participant - Ninni

”Ledare: inspirerande, kunna skapa engagemang”

Ninni Franceschi har jobbat för Nordea i 18 år och har haft en lång resa inom bankbranschen. Idag är hon chef för Nordea Private Banking samtidigt som hon genomför ett Executive MBA vid Stockholms universitet.

Well Done Star

8 saker världen borde lära sig av svenska chefer

Svenska chefer utmärker sig på flera sätt. Ofta positivt, enligt amerikanske ledarskapsexperten Gregg Vanourek. ”Det finns mycket att lära av svenska chefer. Men också en del utrymme för förbättringar”, säger han.

EMBA Participant - Catrine

Executive MBA: en win för dig och ditt jobb

En bra utbildning kan vara minst lika mycket värt som en saftig bonus eller en efterlängtad löneförhöjning. En EMBA kan ge en ordentlig skjuts i karriären, samtidigt blir en tillgång för företaget.

Executive MBA Graduation

Ett Flaggskepp inom Chefsutbildning

Executive MBA-programmet vid Stockholm Business School (SBS), Stockholms universitet, har de fem senaste åren rankats som det bästa programmet i Sverige och bland top-50 i Europa.

Gregg Vanourek

Locka talanger genom att svara på dessa 5 frågor

Alla vill locka och behålla talanger. Men få vet hur. Executive MBA-föreläsaren Gregg Vanourek har en enkel femstegsmetod som han lär ut.