Camilla Öberg är utbildad logoped, men redan 1999 startade hon sitt företag: Viva Logopedi, auktoriserat av Stockholms läns landsting. I dag har hon tio anställda och flera mottagningar runtom i Stockholm. Som verksamhetschef med flera anställda innebär det bland annat ansvar för ekonomi och administration. Att då komplettera sin medicinska kunskap med en teoretisk bas inom ledarskap, organisation, ekonomi, styrning med mera var något önskvärt. Camilla hade under en tid hållit ögonen öppna efter gedigna chefsutbildningar och även inspirerats av andra som gått MBA-utbildningar. Slutligen föll valet på MBA-programmet på Stockholms Universitet.

– Eftersom jag arbetat med mitt företag sedan 1999 har jag förstås samlat på mig mycket erfarenheter och kunskap, samtidigt ville jag paketera detta i ett dokument för en bredare förståelse av vad jag faktiskt gör, säger hon.

Vad tycker du om utbildningen?

– Den har varit mycket bra, både spridningen bland yrkesgrupper men samtidigt den röda tråden som binder ihop oss: Att vi alla har ansvar för grupper och/eller verksamheter. Det har bidragit till mängder av intressanta utbyten och erfarenheter. Den teoretiska delen och akademiska basen har varit ovärderlig.

Trots att Camilla var relativt ensam från vården tror hon att många som har chefsbefattningar inom vården, vare sig det är privat eller inte, skulle tjäna mycket på att gå igenom utbildningen.

– Ska vi överhuvudtaget ha privatdriven sjukvård måste vi som ledare skaffa oss rätt kompetens och våga fokusera på att det är företag vi driver. MBA-utbildningen på SU ger begreppen och verktygen för detta. Och jag vet att det finns fler i min krets med motsvarande företag som tittat på den här utbildningen.

Kan du rekommendera den för dem?

– Absolut!

För mer information om vårt Executive MBA program, använd formuläret nedan: