Att valet för Torbjörn Jacobsson föll på MBA-utbildningen på Stockholms Universitet var främst på grund av upplägget.

– För mig var det viktigt att kunna kombinera studierna med arbetet och det har fungerat över förväntan. Eftersom föreläsningstillfällena ges varannan vecka kan du samtidigt avsätta tid till att läsa kurslitteraturen och göra inlämningsuppgifterna.

Hur väl är utbildningen kopplat till det du arbetar med?

– Mycket väl. Det finns en tydlig koppling till de utmaningar vi har på banken. På samma gång uppskattar jag att kursdeltagarna kommer från olika branscher och företag inom både den privata och offentliga sektorn. Det bidrar till ett utifrånperspektiv kring det man sysslar med.

Hur har det fungerat att arbeta heltid och läsa en MBA samtidigt?

– Personligen har det inte varit svårt att få ihop det. Om du går in med inställningen att det tar 10-15 timmar i veckan utöver föreläsningarna, är det inga problem.

Sista terminen skriver alla sin MBA-uppsats, som omfattar 15 högskolepoäng. Torbjörn Jacobsson har valt att titta närmare på ett aktuellt branschfenomen.

– Jag vill se vad de ökade detaljregleringarna för banker, till följd av finanskrisen, får för konsekvenser. Det är ett högst aktuellt område, inte minst i Sverige då bankerna är relativt sett ganska stora här.

Rekommenderar du utbildningen?

– Ja, definitivt. Får du chansen att gå utbildningen ska du ta den.

För mer information om vårt Executive MBA program, använd formuläret nedan: