Genom att arbeta tillsammans med ett företag eller en organisation i samband med ditt examensarbete, får du kunskap om hur du tillämpar teoretiska kunskaper i praktiken.

Samtidigt får du en inblick i hur företaget/ organisationen arbetar. Du skapar nya kontakter och förvärvar nya kunskaper som är användbara när du söker arbete efter avslutade studier. Nedan hittar du företag som vill ha kontakt med uppsatsskrivande studenter på Företagsekonomiska institutionen.

Responsa AB söker dig som vill göra ditt exjobb inom affärsutveckling på ett snabbväxande ungt bolag

Responsa är ett rekryterings- och bemanningsföretag, i dagsläget huvudsakligen inom restaurang- och eventsektorn. Vi tar nu nästa steg i bolagets expansion vilket ger möjlighet för dig med analys-, försäljnings- och/eller strategikompetens att lokalisera och utvärdera våra frågeställningar. Våra kärnkompetenser är överförbara till andra segment. Här ser vi en möjlighet att utföra ett expansionsprojekt med målet att lokalisera och utvärdera branscher med liknande behov som de vi tillgodoser i dagsläget. Läs mer: Responsa AB (61 Kb)

Aprovix söker dig som vill skriva uppsats inom ekonomi

Aprovix är ett medicintekniskt företag som grundades 2001. Företaget säljer Qvintip - ett självprovtagningskit med komplett DNA-analys som upptäcker högrisk HPV. Nu söker vi dig som vill fördjupa dig inom de hälsoekonomiska aspekterna med självprovtagning. Läs mer: Aprovix (47 Kb)

Olivia Hemtjänst söker dig som vill skriva uppsats inom marknadsföring

Olivia Hemtjänst är ett omsorgsföretag som ingår i Team Olivia AB. Inom hemtjänsten tillämpar kommunerna oftast LOV, Lagen Om Valfrihet, vilket innebär att du som kund själv får välja vem som ska utföra den omvårdnad som kommunen har beviljat. Detta val är så klart inte enkelt, då antalet utförare är väldigt stort. Vi skulle nu vilja ha din hjälp med att analysera hur Olivia Hemtjänst kan marknadsföra sig på bästa sätt. Vi tror att du genom denna uppsats kan få insikt i en spännande och växande bransch, samtidigt som du får en bra merit att lägga till på ditt CV. Läs mer: Olivia Hemtjänst (22 Kb)

Datacentermarknaden – en omvärldsanalys

ENACO designar, bygger och underhåller datacenters och teknikutrymmen. I en snabbväxande föränderlig bransch är det viktigt att förstå marknaden och omvärlden. ENACOs ledning skulle vara tacksamma för Din hjälp med att kartlägga vår marknad och vår omvärld för att förstå dessa bättre. Du erbjuds insikter i en bransch och marknad som växer för varje dag. Vi hoppas kunna erbjuda Dig något som sticker ut positivt på din CV. Läs mer: ENACO (377 Kb)