Termin 1

Termin I läser du Data- och systemvetenskap I, 30 hp. vid institutionen för Data- och systemvetenskap.

Termin 2

Termin 2  läser du Företagsekonomi I, kurspaket, FE 9020, 30 hp. vid Företagsekonomiska institutionen i Kräftriket. Se programöversikten till vänster.

Anmälan
Du måste söka Företagsekonomi I senast 15 april inför höstterminen eller senast 15 oktober inför vårterminen. För att få garanterad plats måste du logga in på www.antagning.se genom Stockholms universitet, klicka högst upp till höger på "Logga in" och välj Stockholms universitet till höger. Glöm inte att tacka ja efter första antagningen och glöm inte att du måste registrera dig på kursen annars förlorar du din garantiplats. E-post med information om registreringen skickas ut efter antagningen.

Termin 3

Termin 3 läser du IB203B Data- och systemvetenskap II (EIT) 30 hp vid institutionen för data-och systemvetenskap

Termin 4

Termin 4 läser du Företagsekonomi II, kurspaket, FE 9010,  30 hp. Se programmöversikt till vänster.

Anmälan
Du måste söka Företagsekonomi II, kurspaket, FE 9010, 30 hp, senast 15 april inför höstterminen eller senast 15 oktober inför vårterminen. För att få garanterad plats måste du logga in på www.antagning.se genom Stockholms universitet, klicka högst upp till höger på "Logga in" och välj Stockholms universitet till höger. Glöm inte att tacka ja efter första antagningen och glöm inte att du måste registrera dig på kursen annars förlorar du din garantiplats. E-post med information om registreringen skickas ut efter antagningen.
Behörighetskravet till Företagsekonomi II är 15 hp från Företagsekonomi I.

Termin 5

• Vill du läsa valfria kurser i företagsekonomi kontaktar du, om du är eftersläntrare på programmet,  studievagledare@sbs.su.se innan 15 april.
    Du som termin 4 inom programmet, d v s Företagsekonomi II, får i mitten av mars en webbenkät per mejl från företagsekonomiska institutionen. Vill du läsa valfria kurser i företagsekonomi under termin 5 använder du webenkäten för att anmäla dig senast 15 april. För att få läsa kurserna skall du ha klarat minst 45 hp från Företagsekonomi I och II. Webbenkäten ligger sedan till grund för registreringen som studentexpeditionen gör senast under vecka 34. Undervisningen börjar vecka 35. Vill du inte läsa företagsekonomi under din valfria termin 5 låter du bara bli att fylla i webbenkäten.
  • Om du väljer att läsa data och systemvetenskap så väljer du kurser i samband med registreringen vid terminsstarten. Frågor kontakta studievägledare på DSV.
  • Om du vill söka utlandsstudier i ämnet data och systemvetenskap se information på: utlandsstudier DSV.
  • Vill du läsa utomlands via centrala avtal, se: Centrala utbytesavtal
  • Väljer du att läsa valfria kurser i något annat ämne eller vid något annat universitet eller någon annan högskola ska du ansöka via www.antagning.se senast 15 april.

Det finns 15 platser i Nationalekonomi reserverade för studenter på Ekonomi/IT-programmet Kontakta studievägledningen på DSV om du är intresserad.

Termin 6

Du kan välja om du vill läsa vid institutionen för Data- och systemvetenskap eller vid Företagsekonomiska institutionen.

1.  Ta din examen på företagsekonomiska institutionen
    Du kommer att läsa en av dessa kurspaket:
    Företagsekonomi III Ekonomistyrning, kurspaket, 30 hp
    Företagsekonomi III Finansiering, kurspaket, 30 hp Obs: För detta kurspaket krävs att ha läst statistik 15 hp och att Finans I och II är klara.
    Företagsekonomi III Management, kurspaket, 30 hp
    Företagsekonomi III Marknadsföring, kurspaket, 30 hp
    Företagsekonomi III Revision, kurspaket, 30 hp

Anmälan
    Du som är antagen till programmet får garanterad plats om du: Ansöker senast 15/4 inför höstterminen eller senast 15/10 inför vårterminen. Loggar in genom Stockholms universitet: Logga in högst upp till höger på www.antagning.se och välj Stockholms universitet till höger. Anmäl dig till ett av kurspaketen ovan. Glöm inte att tacka ja efter första antagningen och registrera dig innan terminsstarten, annars förlorar du din garantiplats. Behörighetskravet till Företagsekonomi III är 120 hp inklusive minst 45 hp från Företagsekonomi I och II, för inriktning Finansiering krävs även 15 hp statistik och att finans I och II är klara.

2. Ta din examen på institutionen för data och systemvetenskap
    Väljer du att ta din examen på DSV så kommer du att läsa hela terminen hos dem.  Kontakta studievägledare på DSV för information.

Karriär efter avslutad examen

När du väljer kandidatprogrammet med inriktning mot Ekonomi & IT får du en bred utbildning och kan välja mellan ett stort antal yrkesroller när du tagit din examen. Du kan till exempel arbeta som projektledare, controller, konsult, utredare, IT-chef, IT-strateg, verksamhetsutvecklare och systemutvecklare samt en mängd andra yrken som kräver allmän företagsekonomisk kompetens. Vanliga arbetsplatser är industri- och handelsföretag, konsultfirmor, banker, försäkringsbolag, intresseorganisationer samt stat och kommun.