Juryn bestod av sex personer från näringslivet bl a Jan Stålberg grundare av EQT och Marita Wengelin, alum från Stockholms universitet och PR-chef på MAX Burgers.

Det blev fem bidrag som fick pris i hård konkurrens. I kategorin Bästa hållbara affärsidé vann Enerpoly, ett nybildat företag som ska tillverka och sälja en ny typ av uppladdningsbara batterier. Bakom Enerpoly står Mylad Chamoun som disputerade den 15 februari vid institutionen för Material- och Miljökemi.

Enerpoly
Mylad Chamoun presenterar Enerpolys affärsidé.

Andra plats i kategorin delades av Ribacci och Safetly. Ribacci är ett nytt klädmärke som kommer att tillverka ekologiska kläder av hampa. Processen att framställa tyg av hampa är miljövänlig och tyget blir slitstarkt. Bakom Ribacci står fyra studenter från bl a modevetenskap på Stockholms universitet och produkt och design på KTH.

Idén bakom Safetly är en app för säkerhetsbranschen som gör det lättare för uppdragsgivare att hitta rätt säkerhetsvakt för uppdrag. Appen är tänkt som en digital marknadsplats och kan användas av säkerhetsföretag som en kontaktförmedling mellan kunder och säkerhetsvakter.

Vinnarna i kategorin Bästa renoverande affärsmodell.
Vinnarna i kategorin Bästa renoverande
affärsmodell.

I kategorin Bästa renoverande affärsmodell vann en grupp med sex studenter från Stockholm Business School med idén Max shake, en shake gjord på insekter som kan säljas av Max Burgers. Shaken är ett vegetariskt proteinrikt alternativ och tanken är att produkten ska utvecklas tillsammans med kunder som ger feedback.

På andra plats kom SAS Climate, en idé där SAS har ett miljövänligt kunderbjudande där kunden kan välja hur hen vill klimatkompensera och där kunden får olika fördelar som t ex rabatt på Arlanda Express. Bakom idén står två studenter som läser företagsekonomi på Stockholm Business School. De ska nu träffa SAS för att presentera sin idé.

Alla tävlande bidrag i SU Business Model Cup ska omfatta en hållbar affärsmodell. Tävlingen genomförs varje termin av SU Innovation i samarbete med SU Inkubator, Stockholm Business School, och Venture Cup.