Nyheter

• Ny bok – En bok om revision av Gunilla Eklöv Alander 2019-03-26 I den här boken med titeln ”En bok om revision” behandlar Gunilla Eklöv Alander revision som praktik i dess sociala sammanhang och utifrån dess roll inom svensk bolagsstyrningspraxis.
  • Kick-off för SBS Industry Mentor Programme 2019 2019-03-13 Tisdagen den 12 mars var det kick-off och uppstart för SBS Industry Mentor Programme 2019. Nio studenter som går första året på master programmet Operation Management and Control mötte sin mentorer från näringslivet och offentlig sektor.
  • Grattis Staffan Furusten ny professor vid SBS 2019-02-21 Staffan Furusten som är föreståndare för SCORE sedan 10 år och knuten till Stockholm Business School sedan förra året blev befordrad till professor i slutet av januari.
  • En eftermiddag i hållbarhetens tecken 2019-02-20 Den 1 februari 2019 arrangerade SBS en Hållbarhetsdag för nyantagna studenter som läser introduktionskurserna i Företagsekonomi I. Eftermiddagen avslutades med att Frencknerpriset för VT 2018 delades ut.
  • Lyckad AES Forskardag 2019 2019-01-18 Det var många som kom när Akademin för ekonomistyrning i staten bjöd på färska forskningsresultat och matiga tilltugg på Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet i Kräftriket.
  • Homecoming Day 2018 2018-12-03 Årets Homecoming Day bjöd på en föreläsning om köer och människors beslutsfattande. Föreläsare var våra lektorer i Operations Management, Fredrik Eng Larsson och Olov Isaksson, samt Martin Nordberg, kirurg och doktorand vid Karolinska Institutet.
  • Maíra Magalhaes Lopes disputerade om konsumtionskultur 2018-11-30 Vi gratulerar Maíra Magalhaes Lopes som den 30 november disputerade med sin avhandling ”The Making of Us: How Affects Shape Collective Bodies Resisting Gentrification".
  • Abu Chowdhury disputerade om insiderhandel och inledande offentliga erbjudanden 2018-11-29 Vi gratulerar Abu Chowdhury som den 29 november disputerade med sin avhandling ”Essays on Insider Trading and Initial Public Offerings”.
  • Bästa kommunalekonomiska uppsats VT 2018 2018-11-25 För att stimulera uppsatsarbetet på Stockholm Business School delas årligen ett pris för bästa kommunalekonomiska uppsats ut. Årets pris gick till Michael Stefansson och Ida Pajuvirta.
  • Framtidens företagsekonomi i fokus på FEKIS 2018-10-25 Stockholm Business School var värd för årets FEKIS-konferens. Projektledare Tommy Jensen sammanfattar konferensen här.
  • Handelshögskolan granskad i ny studie 2018-10-28 Professor Mikael Holmqvist i samtal med journalisten Katrine Marcal om nya boken ”Handels - maktelitens skola”.
  • Emma Stendahl disputerade om huvudkontorets roll i styrningen av dotterbolag 2018-09-27 Vi gratulerar Emma Stendahl som den 27 september disputerade med sin avhandling ”Headquarters involvement in managing subsidiaries”.
  • SBS-lärare får pedagogiskt pris 2018-08-29 Iñaki Rodriguez Longarela vid Företagsekonomiska institutionen / Stockholm Business School är en av fyra lärare som får universitetets pedagogiska pris Årets lärare 2018.
  • Ny avhandling om samarbetsrutiner inom interdisciplinär sjukvård 2018-06-11 Vi gratulerar Peter Markowski som disputerat med "Collaboration Routines - A Study of Interdisciplinary Healthcare".
  • Sara Öhlin disputerade om innovation i modeindustrin 2018-06-05 Vi gratulerar Sara Öhlin som den 5 juni disputerade med sin avhandling ” An improvisational, practice-oriented approach to innovation: Examples from the fashion industry”.
  • AMBA-ackreditering till EMBA 2018-05-16 Det är med stor glädje och stolthet vi kan meddela att vårt Executive MBA-program från och med 10 maj 2018 är AMBA-ackrediterat. Stort grattis till vårt Executive Education team och hela SBS för denna bedrift!
  • Konsumtionskulturen är här för att stanna 2018-05-07 Vad skulle vi vara utan våra ägodelar? I den nya boken ”Vi är vad vi köper” vill författarna få oss att tänka över våra köp och hur vi förhåller oss till konsumtionshetsen.
  • Personlig kontakt viktig vid internationellt studentarbete 2018-04-16 I senaste numret av Universitetsnytt berättar Zebine Bojler, internationell koordinator, om Företagsekonomiska institutionens internationella arbete.
  • Ny bok sätter fokus på kritiskt entreprenörskap i klassrummet 2018-04-16 Revitalizing Entrepreneurship Education tar upp Entrepreneurship Education (EE) i det moderna samhället. Boken har sin grund i de senaste årens ökning av studier kring kritiskt entreprenörskap, som har lett till vidare funderingar om hur sådana kritiska insikter har nått in i klassrummet vid högre utbildningar.
  • De vann SU Business Model Cup 2018-04-13 SU Business Model Cup våren 2018 är avgjord. Vinnarna presenterades vid Starta eget-dagen i Aula Magna.

Postadress: Stockholms universitet,
SE-106 91 STOCKHOLM
Besöksadress: Kräftriket hus 3, 7, 8, 15 och 24 Hitta till oss
Växel telefon: 08-16 20 00
E-post: info@sbs.su.se

Organisationsnummer: 202100-3062
(Stockholms universitet)

AMBA Accredited
prme
aacsb
Gul puff för Stöd vid kris.

Stockholm Business School i sociala medierSBS på Facebook SU på Instagram SBS på Linkedin SU på Twitter SBS på YouTube