Nyheter

• A new book Case Theory in Business and Management - Reinventing Case Study Research 2019-08-19 Evert Gummesson, Professor Emeritus at SBS, has published a new book Case Theory in Business and Management - Reinventing Case Study Research. Its purpose is to show the full potential of using cases in research.
  • SBS i Almedalen 2019-07-05 Maria Frostling och Li Malmström från SBS deltog i workshopen Ungas inkludering i sociala investeringar arrangerad av Fryshuset den 1 juli under Almedalsveckan. Workshopen hölls i Ungdomsdalen, Fryshusets tält i Almedalen.
  • The 4th Emerging Markets Inspiration Conference 2019-07-05 EMIC is a Swedish initiated research project that aims at exploring wild ideas in unchartered waters in the frontier of management science with a multidisciplinary intellectual input. This is the 4th time the EMIC is organized and hosted by Stockholm University.
  • Vi gratulerar Kristina Sundberg som disputerat på Karolinska Institutet 2019-06-19 Kristina Sundberg arbetar som ackrediteringsansvarig på Stockholm Business School och den 14 juni disputerade hon på Karolinska Institutet med avhandlingen Educational leadership in health professions education.
  • Lyckad examen 2019-06-19 Stockholm Business School firar examen. Onsdagen den 5 juni samlades ca 800 personer i hörsalen, Aula Magna för att fira att ca 500 studenter tagit sin kandidat- och masterexamen.
  • Vi vill att våra studenter ska göra skillnad 2019-05-27 Företagsekonomiska institutionen profilerar sig nu som en hållbar utbildningsinstitution. Det innebär bland annat obligatoriska kursmoment om hållbarhet i kandidatprogrammet.
  • Embodied Research Methods – en ny bok om kvalitativ metod 2019-05-24 I boken diskuterar Torkild Thanem och David Knights perspektiv och metoder som aktivt utnyttjar kroppens förmåga till att generera kunskap, och de visar hur ett mer kroppsligt förhållningssätt ökar våra insikter om hur människor lever, arbetar och samverkar, med kroppen, i olika sociala sammanhang.
  • Årets bästa avhandling inom samhällsvetenskap 2019-06-04 Högskoleföreningens pris för bästa avhandlingen inom Samhällsvetenskapliga fakulteten 2019 har tilldelats Maíra Magalhães Lopes som disputerade på SBS med avhandling The Making of Us: How affects shape collective bodies resisting gentrification.
  • Final SU Business Model Cup 2019-04-26 Den 25 april var det final i tävlingen SU Business Model Cup. Nio finalister presenterade sina spännande hållbara affärsidéer inför en jury på Stockholms Centralstation. Tävlingen som är öppen för alla forskare och studenter på Stockholms universitet genomfördes för fjärde gången.
  • Vi gratulerar Ester Félez Viñas som disputerat med avhandlingen "Changing the Rules of the Game" 2019-06-05 Ester Félez Viñas avhandling innehåller fyra artiklar som studerar effekterna av genomförandet av nya regler och förändringar i handelslandskapet för olika aspekter av marknadskvalitet och integritet.
  • Ny bok – En bok om revision av Gunilla Eklöv Alander 2019-03-26 I den här boken med titeln ”En bok om revision” behandlar Gunilla Eklöv Alander revision som praktik i dess sociala sammanhang och utifrån dess roll inom svensk bolagsstyrningspraxis.
  • Kick-off för SBS Industry Mentor Programme 2019 2019-03-13 Tisdagen den 12 mars var det kick-off och uppstart för SBS Industry Mentor Programme 2019. Nio studenter som går första året på master programmet Operation Management and Control mötte sin mentorer från näringslivet och offentlig sektor.
  • Grattis Staffan Furusten ny professor vid SBS 2019-02-21 Staffan Furusten som är föreståndare för SCORE sedan 10 år och knuten till Stockholm Business School sedan förra året blev befordrad till professor i slutet av januari.
  • En eftermiddag i hållbarhetens tecken 2019-02-20 Den 1 februari 2019 arrangerade SBS en Hållbarhetsdag för nyantagna studenter som läser introduktionskurserna i Företagsekonomi I. Eftermiddagen avslutades med att Frencknerpriset för VT 2018 delades ut.
  • Lyckad AES Forskardag 2019 2019-01-18 Det var många som kom när Akademin för ekonomistyrning i staten bjöd på färska forskningsresultat och matiga tilltugg på Företagsekonomiska institutionen vid Stockholms universitet i Kräftriket.
  • Homecoming Day 2018 2018-12-03 Årets Homecoming Day bjöd på en föreläsning om köer och människors beslutsfattande. Föreläsare var våra lektorer i Operations Management, Fredrik Eng Larsson och Olov Isaksson, samt Martin Nordberg, kirurg och doktorand vid Karolinska Institutet.
  • Maíra Magalhaes Lopes disputerade om konsumtionskultur 2018-11-30 Vi gratulerar Maíra Magalhaes Lopes som den 30 november disputerade med sin avhandling ”The Making of Us: How Affects Shape Collective Bodies Resisting Gentrification".
  • Abu Chowdhury disputerade om insiderhandel och inledande offentliga erbjudanden 2018-11-29 Vi gratulerar Abu Chowdhury som den 29 november disputerade med sin avhandling ”Essays on Insider Trading and Initial Public Offerings”.
  • Bästa kommunalekonomiska uppsats VT 2018 2018-11-25 För att stimulera uppsatsarbetet på Stockholm Business School delas årligen ett pris för bästa kommunalekonomiska uppsats ut. Årets pris gick till Michael Stefansson och Ida Pajuvirta.
  • Framtidens företagsekonomi i fokus på FEKIS 2018-10-25 Stockholm Business School var värd för årets FEKIS-konferens. Projektledare Tommy Jensen sammanfattar konferensen här.

Postadress: Stockholms universitet,
SE-106 91 STOCKHOLM
Besöksadress: Kräftriket hus 3, 7, 8, 15 och 24 Hitta till oss
Växel telefon: 08-16 20 00
E-post: info@sbs.su.se

Organisationsnummer: 202100-3062
(Stockholms universitet)

AMBA Accredited
prme
aacsb
Gul puff för Stöd vid kris.

Stockholm Business School i sociala medierSBS på Facebook SU på Instagram SBS på Linkedin SU på Twitter SBS på YouTube