Annahita Mojarrad
Annahita Mojarrad

När blev du klar med din utbildning?

Jag skrev mitt examensarbete med inriktning management VT15.

Vad jobbar du med idag?

Idag är jag operativt ansvarig för Bauhaus nya affärsområde, Bauhaus Media. Att bygga och forma något från grunden är oerhört lärorikt. Jag har fått agera allt från att vara projektledare, försäljningsansvarig, produktionsledare till mycket annat. Mitt område berör alla avdelningar på företaget, vilket gör att jag måste hitta nya arbetsrutiner mellan oss. Det har gett mig förståelse för hur man ska gå tillväga inom en organisation för att lyckas.

Hur gjorde du för att få ditt jobb?

Min plan var inte alls att hamna där jag är idag, det lutade mer åt bank och finans. Jag började jobba på Bauhaus, i ett varuhus som extraknäck vid sidan om studierna. När det dök upp en ekonomiassistenttjänst på huvudkontoret skickade jag in en ansökan och på den vägen är det. Jag har jobbat i varuhuset, på ekonomiavdelningen, E-handeln och nu marknadsavdelning och fått förtroendet att vara med och forma Bauhaus Media. Det positiva med att arbeta upp sig i ett företag är att man får en bättre helhetsbild av organisationen och en förståelse för hur allt fungerar, vilket är något jag har nytta av varje dag. Jag har vågat ta för mig och visa framfötterna. Trots att jag i början jobbade deltid (studerade på heltid), har jag engagerat mig och visat att jag vill utvecklas hela tiden. Många tror att det är svårt att få ihop jobb och studier. Så länge man kan prioritera och planera rätt går det bra.

Av det som du lärde dig under din utbildning, vad har du haft mest nytta av?

För mig har inte teorin i sig varit det som jag haft mest nytta av, utan det praktiska. När man studerar på universitet får man arbeta tillsammans med olika typer av personligheter, åldrar, erfarenheter och bakgrunder. Därför har jag idag lätt för att samarbeta med andra människor.

Till skillnad från gymnasiet har man inte lektioner ”mån-fre”, utan man får mycket egen studietid. Det har lärt mig att planera mina dagar bättre och ökat min självdisciplin för att få ihop studier/jobb, extra aktiviteter och privatliv. Jag har dessutom ett enormt nätverk efter mina år på universitetet, något jag värnar om idag.

Vad skulle du vilja tipsa studenter om, inför att de ska välja utbildning? 

Det viktigaste är att man tycker ämnet man studerar är kul och intressant, det gör allt så mycket enklare. Att sitta i timmar och plugga något som inte känns lockande gör studietiden långdragen, händelsefattig, komplicerad och ger förmodligen sämre betyg. Jag valde mellan juridik och ekonomi, inte för att det var något jag brann för, men jag gjorde misstaget att inte utforska alla utbildningar och inriktningar som universitet erbjuder. Men jag hade turen med mig, för företagsekonomi är så brett! Man behöver inte veta från dag ett om man vill rikta in sig inom management, finans, marknadsföring eller redovisning, utan man får möjlighet att känna av det under utbildningen.

Vill man börja plugga men ännu inte riktigt hittat rätt utbildning så råder jag alla att börja med Företagsekonomi I. Det kommer att löna sig, oavsett var man hamnar i framtiden.

Var tror du att du befinner dig yrkesmässigt om tio år?

Oj, det var en bra fråga! Idag är jag 24 år och är i början av min förhoppningsvis framgångsrika karriär. Jag är spänd på vad framtiden har att erbjuda . Det enda jag kan garantera är att det förmodligen är första gången ni läser om mig, men inte sista!