Nyheter

• Motsägelsefulla mål för styrning inom sjukvården 2020-10-21 I en nyligen publicerad rapport från Akademin för ekonomistyrning i staten (AES) vid Stockholms universitet, redovisar forskaren Pia Nylinder hur Region Stockholm styr sin hälso- och sjukvård med hjälp av uppsatta mål och ekonomistyrning. Hennes genomgång visar att det i många fall blir krockar mellan olika sorters mål och att verksamheten därför upplever sig ha svårt att uppfylla dessa.
  • Roland Almqvist ny professor vid Stockholm Business School 2020-10-13 Vi gratulerar Roland Almqvist som är ny professor vid Stockholm Business School. Roland har varit verksam vid SBS sedan 1995, han startade sin karriär som forskningsassistent vid Institutet för kommunal ekonomi (IKE) och sökte senare till institutionens forskarutbildning.
  • Vi gratulerar Wenderson Raimundo De Lima 2020-09-29 Wenderson Raimundo De Lima disputerade med sin avhandling Modern Missionaries den 23 september. Wenderson har en tvärvetenskaplig bakgrund inom mänskliga rättigheter, företagsekonomi och offentlig förvaltning.
  • Vi gratulerar Ian Khrashchevskyi 2020-09-29 Ian Khrashchevskyi forskar inom empirisk tillgångsvärdering och beteendefinans med huvudfokus på finansiella risker. Han disputerade sin avhandling ”Essays on Risks in Investment Strategies” på Stockholm Business School den 16 september.
  • Vi gratulerar Yashar Mahmud 2020-09-17 Yashar Mahmud disputerade med sin avhandling Organizing Refugees den 14 september. Yashars forskningsfokus ligger på organisering, multiplicitet och tvärvetenskap. Han är fascinerad av vissa metoder för att studera fenomen och är angelägen om att utmana ‘taken-for-granted’ antaganden.
  • SU Business Model Cup 2020-10-30 - tävla i hållbara affärsmodeller
  • Athena ersätter Fastreg som lär- och samarbetsplatform 2020-08-21 I och med att höstterminen startar den 31 augusti så kommer Athena att användas på Företagsekonomiska institutionen.
  • Kvinnors företagande skapar en levande landsbygd 2020-06-11 I tre års tid har forskargruppen Embla med stöd av familjen Kamprads stiftelse studerat kvinnors företagande på landsbygden.
  • Hållbarhetsdagen och utdelning av Frencknerpriset 2020-06-01 Hållbarhetsdagen med utdelning av Frencknerpriset ägde rum den 3 februari i Aula Magna. Alla studenter som läser introduktionskurserna i Företagsekonomi var inbjudna och ca 500 studenter fylld hörsalen.
  • Vi gratulerar Emelie Adamsson 2020-06-01 Emelie Adamssons forskningsområde är inom kommunikation med fokus på företagsansvar och hållbarhet. Emelie disputerade på Stockholm Business School torsdagen den 28 maj.
  • The 5th Emerging Markets Inspiration Conference (EMIC) 2020-05-25 "Globalization, Business, and Society in Pandemic Times" took place in Zoom during May 14-15, 2020.
  • Björn Hagströmer har utnämnts till professor 2020-04-30 Vi gratulerar Björn Hagströmer som utnämnts till professor. Björn är verksam som lärare och forskare i finansiering vid Stockholm Business School.
  • Stort intresse för företagsekonomi 2020-04-21 Kandidatprogrammet i företagsekonomi vid Stockholm Business School är det fjärde mest sökta programmet på Stockholms universitet räknat efter 1:a hands sökande.
  • A new book - The Nordic Wave in Place Branding 2020-04-14 The book Nordic wave in Place Branding is an edited book which tackle the raising, widespread international interest in the Nordic region and the mobility of Nordic brand imaginaries.
  • Vi gratulerar Amir Kheirollah 2020-02-17 Amir Kheirollah disputerade vid Stockholm Business School den 30 januari. Amirs forskningsområde är inom företagsfinansiering och finansiella marknader och han har undervisat på kurser i finans. Amir har även arbetat inom energisektorn och flygbranschen.
  • Nya studenter hälsas välkomna till Stockholm Business School 2020-01-20 Ca 800 nya studenter bjöds in till en informationsträff fredagen den 17/1 i Aula Magna. De nyantagna studenterna börjar att plugga på Kandidatprogrammen i företagsekonomi och i marknadskommunikation (GI), fristående kurser Företagsekonomi I, och Reklam och PR I samt grundkurser i redovisning och finansiering som ges som på kvällstid.
  • Kundattraktivitet i den offentliga sektorn 2019-12-18 Den 29 november presenterade David Fridner sin forskning på SKL Kommentus som ägs av Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) och en majoritet av Sveriges kommuner. David Fridner är doktorand på Sektionen för marknadsföring.
  • Vinnarna i SU Business Model Cup hösten 2019 2019-11-26 Höstterminens final genomfördes onsdagen den 20 november i Gröjersalen på Stockholm Busniess School. Tävlingen genomförs varje termin och är öppen för alla studenter, doktorander, forskare och medarbetare på Stockholms universitet.
  • Vi gratulerar Petter Dahlström 2019-11-13 Petter Dahlström disputerade onsdagen den 6 november vid Stockholm Business School med avhandlingen New Insights on Computerized Trading.
  • Entreprenörskap för hållbar utveckling och demokrati 2019-11-05 SBS deltog på Hållbarhetsforum den 29 oktober med ett seminarium om entreprenörskap som har utvecklats till en protest mot det traditionella entreprenörskapet där idén om ständig tillväxt och vinst dominerar.

Postadress: Stockholms universitet,
SE-106 91 STOCKHOLM
Besöksadress: Kräftriket hus 3, 7, 8, 15 och 24 Hitta till oss
Växel telefon: 08-16 20 00
E-post: info@sbs.su.se

Organisationsnummer: 202100-3062
(Stockholms universitet)

AMBA Accredited
prme
aacsb
Gul puff för Stöd vid kris.

Stockholm Business School i sociala medierSBS på Facebook SU på Instagram SBS på Linkedin SU på Twitter SBS på YouTube