Vilken utbildning läste du och när blev du klar? 

Civilekonomprogrammet*. Jag började hösten 2013 och blev färdig 2014.

Du har läst andra utbildningar också, berätta gärna lite om kombinationen som du har valt.

Dubbla civilingenjörsexamen från KTH: KTH M. Sc. in Industrial Economics, KTH M. Sc. in Mechanical Engineering och Handelshögskolan Diploma in Finance for Start-ups.

Hur har din karriär sett ut?

Jag har jobbat i livsmedelshandlare i 10 år, tagit tre examen under 4 år och grundat iFoodbag.com.

Berätta lite om hur det är att starta ett eget företag

I Sverige, som har mycket höga skatter, är det svårare att bygga bolag. Det är en stor förlust för Sverige och många andra företagare tycker jag (t ex Spotify som funderar på att flytta ifrån Sverige). Det är supertufft att starta ett bolag. Misslyckas gör man om och om igen och för att kunna nå framgång krävs ibland mirakel. Den som vill starta ett företag och lyckas med det, behöver ha en stark passion för bolaget som ska byggas. Det krävs både mod och extremt hårt arbete. Istället för att gå in i väggen, måste man gå igenom väggen om och om igen.

Hur fick du idén till ditt företag?

Genom många misslyckanden såg jag en lösning på en stor global utmaning, med ett starkt globalt intresse för att hitta en lösning.

Vad skulle du vilja tipsa studenter om, inför att de ska ta klivet ut i arbetslivet?

Ta varje tillfälle i akt att hjälpa andra människor. Var nyfiken, följ alltid ditt hjärta, lita alltid på din magkänsla och gör det du älskar/drömmer om. Ta hjälp av duktiga människor och ge aldrig upp. Jag lever efter ledorden: "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve. There are no limitations to the mind except those we acknowledge. Both poverty and riches are the offspring of thought!"

* SBS ger inte längre just Civilekonomprogrammet, utan erbjuder istället dessa kandidat- och masterprogram.